Extra trein moet spitsdrukte naar Hoorn-Enkhuizen voorkomen

10 december 2023 08:09
Bron: Luuk Koenen

Er gaat doordeweeks een extra spitstrein rijden tussen Hoorn-Enkhuizen en Amsterdam. De tijdelijke extra stop van de Intercity’s op station Purmerend blijft behouden. De nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer rondom Hoorn gaat vandaag in.

NS treinen

Van maandag tot en met donderdag rijdt de extra spitstrein, waardoor er ieder kwartier een trein vertrekt. Op proef werd er een extra stop in Purmerend ingelast, die is nu blijvend voor de twee treinen in de ochtend- en in de avondspits. En dat zorgt voor de West-Friese reizigers voor een snellere verbinding met Purmerend.  

Maar nog steeds heeft de NS te kampen met personeelstekorten waardoor de sprinter tussen Hoorn en Schiphol minder rijdt. Dat is al sinds 2021 zo, waarbij niet ieder half uur maar ieder uur er een trein vertrekt in de weekenden en avonduren.

Makkelijker naar Edam-Volendam

Ook de busverbinding tussen Hoorn en Edam-Volendam wordt beter. Zo gaat lijn 314 in de ochtend- en avondspits zes keer per uur rijden. Daarnaast komt er een nieuwe buslijn (112) bij. Deze bus rijdt van de Nieuwe Steen, Hoorn-Noord, Dampten, station Hoorn en Grote Waal ieder half uur naar Volendam en Amsterdam (-Noord). Reizigers hoeven dan niet meer over te stappen in Edam.

De dienstregeling van Connexxion verandert nog niet, dat zal pas in het voorjaar bekend worden. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405