Fancy fair Praktijkschool levert ruim 1.600 euro op voor slachtoffers in Syrië en Turkije

23 februari 2023 20:12
Bron: Praktijkschool Westfriesland

Op de Praktijkschool Westfriesland in Grootebroek is vanmiddag een fancy fair georganiseerd. De opbrengsten worden gedoneerd aan de slachtoffers van de zware aardbevingen in Syrië en Turkije. Tegen het einde van de middag is bekend geworden dat er ruim 1.600 euro is opgehaald.

Rond 13.30 uur vanmiddag startte de actie, waarvoor strippenkaarten gekocht konden worden. Hiermee kon op de fancy fair betaald worden voor activiteiten zoals een voetbalcompetitie en een bingo. Maar ook kon er eten gekocht worden met de strippenkaart.

Eén van de docenten laat weten dat de fancy fair in Grootebroek goed bezocht is. “De piek in het aantal bezoekers lag op even na drie uur vanmiddag, toen de basisscholen uit waren”, laat hij weten. “Het was op dat moment erg druk met kinderen, ouders, families en leraren. Op dit moment zijn alle opbrengsten nog niet geteld, maar hebben we al meer dan 1.600 euro opgehaald.”

Koekjes gebakken

In Hoorn werden al eerder acties opgezet, bijvoorbeeld door de drie locaties van het Tabor College. Op het d’Ampte werden vorige week koekjes gebakken om geld op te halen voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. Ook hebben zij een eigen donatiepagina opgezet, waarmee geld opgehaald kan worden voor containerwoningen.

“Voor iedere 1.900 euro kan zo’n kant-en-klare noodwoning gebouwd worden”, lichtte docente Tugçe Türemis Aydemir vorige week toe. “Zo zorgen we er samen voor dat de gezinnen uit het rampgebied voorlopig een dak boven hun hoofd hebben. Hoe meer wij kunnen ophalen, hoe meer woningen er kunnen komen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844