FC Volendam begint oefencampagne opnieuw in Westwoud bij Woudia

18 juni 2021 07:20

Het Europees kampioenschap is pas net begonnen, maar de betaald voetbalclubs kijken alweer verder. FC Volendam heeft het oefenschema namelijk al rond. Net als vorig seizoen begint de ploeg van trainer Wim Jonk de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen tegen de amateurs van Woudia. Ook staan er drie oefenduels tegen eredivisieclubs gepland. 

De eerste training van FC Volendam staat voor maandag 28 juni op de agenda. Het eerste oefenduel in Westwoud tegen de amateurs van Woudia is vrijdag 2 juli om 19.00 uur. Vorig jaar won FC Volendam na een ruststand van 0-0 met 6-0 van de vierdeklasser. Vanwege de coronamaatregelen mocht daar destijds geen publiek bij aanwezig zijn. Nu zijn er wél toeschouwers welkom.

Tekst gaat verder onder de samenvatting Woudia – FC Volendam.

In de tweede week van de voorbereiding gaat de selectie een aantal dagen op trainingskamp naar Doorwerth, waar de selectie zich onlangs ook voorbereidde op de play-offs. Het Nieuwe Oranje oefent tijdens het trainingskamp tegen eredivisionist PEC Zwolle.

Vrijdag 16 juli is het eerste optreden in het eigen stadion. FC Volendam voetbalt dan twee keer zestig minuten tegen Heracles Almelo. Daarna zijn er nog vriendschappelijke duels tegen FC Groningen (uit) en Jong Ajax (thuis). De competitie begint voor FC Volendam vrijdag 6 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405