Feest in Bovenkarspel; Gideonschool bestaat 50 jaar en organiseert jubileumweek

5 juni 2023 16:20
Bron: Gemeente Stede Broec

Een heuse feestweek voor de Gideonschool. De basisschool in Bovenkarspel bestaat deze week maar liefst 50 jaar, en dat wordt groots gevierd. Zo werd het jubileum voor de hele school gevierd met een ontbijt, waarbij ook de burgemeester aanschoof.

De protestants-christelijke school in Bovenkarspel telt op dit moment ongeveer 120 leerlingen. Deze zijn allemaal gevraagd om een gedicht te schrijven voor een bundel, die de school aan ouders heeft uitgedeeld als cadeau en aandenken voor het jubileum.

Vanmorgen werd de feestweek gevierd met een ontbijt, waar ook burgemeester Ronald Wortelboer van Stede Broec aanwezig was. Hij kreeg het eerste exemplaar van de gedichtenbundel uitgereikt.

De tekst gaat verder onder de foto.

Naast het feestontbijt staat de komende week volgepland met activiteiten voor het jubileum. Zo wordt morgen de ‘Gideon Got Talent’-show gehouden. “Hierbij heeft iedere klas iets ingestudeerd”, licht directeur Marieke Broens toe. “Daarnaast hebben we op woensdag, met hulp van heel veel ouders, een vossenjacht bij en om de school georganiseerd. En op donderdag wordt er nog een voorstelling door verschillende groepen uit onze klassen gemaakt.”

Het jubileum wordt aankomende vrijdag afgesloten met een fancy fair, tussen 17.00 en 20.00 uur. Hierbij zijn niet alleen de huidige leerlingen en hun families welkom. Ook oud-leerlingen, -leraren, en iedereen die dit leuk vindt is uitgenodigd om de feestweek af te sluiten. “Daarom houden we het ook ’s middags, zodat iedereen de mogelijkheid kan hebben om langs te komen”, aldus Broens.

Samenwerking

Een van de redenen waarom de Gideonschool in Bovenkarspel dit jaar haar 50-jarig jubileum kan vieren komt volgens de directeur vanwege een stabiel team aan docenten en anderen die werkzaam zijn bij de school. “Samenwerking, is het sleutelwoord”, licht Marieke toe. “Dit jubileum haal je door het met elkaar te doen, en af en toe een stapje harder te zetten voor een ander.”

“Met een flink aantal scholen in Bovenkarspel en Grootebroek hebben we behoorlijke concurrentie”, gaat de directeur verder. “Het feit dat we een docent hebben die hier al bijna 45 jaar zit, en die bijna met pensioen mag, geeft denk ik goed weer dat we al jarenlang werken met een fijne groep mensen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 – 18:00 uur
Rob de Greeuw – Thuis in West-Friesland
16:00 – 18:00 uur

WEEFF TV