Feestelijke opening nieuwe aanlegsteiger in Andijk, twee nieuwe kanovaarroutes

17 april 2023 11:38
Bron: Marcel Rob

Met een feestelijke ceremonie heeft wethouder Harry Nederpelt van Medemblik gisteren een aanlegsteiger in Andijk geopend. Door de steiger op de Molenweg is het vanaf nu mogelijk om twee nieuwe routes door West-Friesland te varen met een kano.

Door op te stappen in Andijk kan de Vier Noorder Koggenroute, zo’n 24 kilometer, gekanood worden in de richting van Medemblik. Ook kunnen kanoërs de Grootslagroute van ongeveer 30 kilometer varen van Andijk naar Enkhuizen.

Beide routes gaan voor een deel over het IJsselmeer en binnendoor weer terug. De routes zijn bedoeld voor de zeevaarders onder de kanoërs. Zij krijgen volgens de gemeente Medemblik nog een officiële naam. Ook worden zij op de route voor kanovaarders gezet. Dit gebeurt in samenwerking met de Toeristische Kano Bond Nederland (TKBN).

Wethouder vaart mee

“Wij zijn als gemeente erg blij met deze steiger en bijbehorende nieuwe routes”, vertelde wethouder Harry Nederpelt bij de opening gisteren. “Dit biedt nieuwe mogelijkheden om te genieten van die mooie gebied. Ook een goed voorbeeld van hoe samenwerking tussen gemeente en bewoners er uit kan zien.”

Na de officiële opening heeft de wethouder de nieuwe aanlegsteiger getest, en is hij met leden van Kanovereniging Poseidon uit Grootebroek per kajak naar dorpshuis en café Sarto in Andijk gevaren.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405