Feestelijke opening voor speeltuin in nieuwe woonwijk in Wijdenes

18 oktober 2023 17:53
Bron: Beeldteam

In Wijdenes is vanmiddag een nieuwe speeltuin geopend. De afgelopen maanden konden bewoners van de wijk Sally meedenken over de speeltoestellen op de plek in de nieuwbouwwijk. Naar aanleiding van hun ideeën is er onder meer een kabelbaan bij gekomen.

De speeltuin is vanmiddag door wethouder Simone Visser-Botman geopend met een feestelijke ceremonie. De buurtbewoners en hun kinderen konden gelijk van de speeltuin gebruik maken. Uiteindelijk heeft het hele project – van ontwerp tot oplevering – ongeveer zeven maanden in beslag genomen.

De tekst gaat na de foto verder.

Bron: Beeldteam

“De eerste gesprekken tussen ons en de gemeente Drechterland vonden plaats in maart”, vertelt Jeroen van Rooijen van Eibe Benelux, het bedrijf dat aan de speeltuin gewerkt heeft. “We zijn op locatie geweest met de wethouder en vertegenwoordigers van de gemeente. En hebben daarna drie voorstellen met verschillende toestellen en materialen voor de speeltuin aangeleverd.”

Voorkeur voor hout en kabelbaan

Nadat de voorstellen gepresenteerd werden aan de gemeente en inwoners, kon aangegeven worden welke opmerkingen en vragen zij hebben. Daaruit kwam naar voren dat de bewoners van de nieuwe wijk voorkeur hebben voor houten toestellen.

Daarnaast zat in het gepresenteerde ontwerp geen kabelbaan, wat bij een ander ontwerp wel ingetekend was. “Toen we merkten dat er een sterke voorkeur was voor zo’n kabelbaan bij het gekozen ontwerp, zijn we dat uit gaan zoeken en met de gemeente in gesprek gegaan”, licht Van Rooijen toe. “Daar zijn we samen uitgekomen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844