Feestpiet Fiësto inspecteert Hoorn voor Sinterklaasintocht en is bezorgd over de haven

17 november 2023 10:30
Bron: NH/Maarten Edelenbosch

Sinterklaas en zijn pieten komen morgen pas naar Hoorn, maar feestpiet Fiësto is alvast vooruit gestuurd voor een grondige inspectie. En de stad lijkt er klaar voor, of toch niet helemaal? “De haven ligt nog vol met schepen”, ziet Fiësto. Hoe dan ook, de intocht is morgen live te zien bij NH en WEEFF.

Terwijl Sinterklaas en de pieten nog onderweg zijn met de pakjesboot, is Feestpiet Fiësto nu al in Hoorn. Morgen treedt hij op meerdere momenten op tijdens de intocht. Onder meer op de Roode Steen en in de Noorderkerk. Met onder meer zijn eigen lied ‘Feest met Fiësto’, probeert hij de sfeer er verder in te krijgen.  

Maar voorlopig ligt zijn prioriteit nog bij de inspectie. Hij schrikt als hij de aanlegplek van de pakjesboot ziet. Er liggen nog allemaal schepen in de weg. De paniek slaat helemaal toe als Fiësto bij de Havendienst komt om opheldering te vragen. “Hij is dicht. Hoe moet ik dit nou oplossen?” Maar een telefoontje later, lijkt alles toch weer goed te komen. 

Het wordt sowieso een druk weekend voor Fiësto. Want hij is ook nog te zien bij de intochten in Oostzaan en Zaandam en reist daarna ook nog naar Zeeland om Sinterklaas te vergezellen op de pakjesboot. 

Sinterklaasintocht in Hoorn live op tv en online
De aankomst van Sinterklaas en zijn pieten is morgen vanaf 11.15 uur rechtstreeks te zien bij NH en WEEFF. Op tv via kanalen 30 en 45 (Ziggo) of 509 en 1359 (KPN), maar ook online via de apps en websites van beide zenders. Ook op de Facebook-kanalen van NH en WEEFF is de intocht te volgen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844