Fenomenale Lieke Klaver sluit WK af met goud bij estafette

27 augustus 2023 22:30
Bron: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Lieke Klaver heeft de WK atletiek in Boedapest op passende wijze afgesloten. De atlete uit Enkhuizen snelde samen met Femke Bol, Eveline Saalberg en Cathelijn Peeters naar het goud op de 4×400 meter estafette in 3.20,72. Dat was tevens een Nederlands record. Jamaica en Groot-Brittanië behaalden zilver en brons. 

Lieke Klaver

Het was voor Klaver en Bol een mooie revanche. Ze grepen een week geleden in de finale naast een medaille op de 4×400 gemengde estafette, nadat Bol in het zicht van de haven viel. Een historische gouden plak voor de Nederlandse atleten, want een estafetteploeg haalde dat nog nooit op een WK. Kanttekening is wel dat de Verenigde Staten, zevenvoudig wereldkampioen, ontbrak na een foute wissel in de series.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Klaver haalde voor het eerst in haar carrière een gouden medaille op een WK. Ze haalde wel al twee keer zilver. Ze liep op deze wereldkampioenschappen haar zevende race en kwam dit toernooi uit op vier onderdelen. Ze liep naast de 4×400 en de 4×400 gemengd ook de 400 vlak (zesde in de finale) en de 4×100 meter (niet gefinisht in finale).

De mannen met Amsterdammer Isayah Boers waren minder succesvol en eindigden in de finale als zesde in een tijd van 3.00,40. De ploeg ging als zevende over finish, maar schoof een plekje op in de officiële uitslag door de diskwalificatie van Botswana.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844