Fenomenale Schouten pakt WK-titel op de vijf kilometer

5 maart 2023 17:42

Irene Schouten kan een nieuwe wereldtitel bijschrijven. De schaatsster uit Hoogkarspel was de snelste op de vijf kilometer bij de WK afstanden in Thialf. Zij prolongeerde haar titel op dit onderdeel. Daarmee sluit ze een moeilijke en emotionele periode af met een WK-titel. 

De West-Friezin schaatste in de laatste rit en had vijf seconden voorsprong op naaste belager Ragne Wiklund, die donderdag nog de drie kilometer won. Schouten kwam na 6 minuten, 41 seconden en 25 honderdsten over de streep. Dat was prompt een Nederlands record op deze afstand. Wiklund pakte dus het zilver en Martina Sablikova greep brons. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Schouten werd donderdag tweede op de drie kilometer, greep vrijdag naast het goud en werd gisteren derde op de massastart. Geen ideale voorbereiding voor Schouten, maar de ijskoningin werd toch eerste op de vijf kilometer.  

Het seizoen is overigens nog niet voorbij voor de schaatsster, aangezien ze zaterdag 11 maart nog de laatste Marathon Cup schaatst. Ploeggenoot Maaike Verweij staat in dat klassement namelijk bovenaan. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405