Ferron’s trailer met boot ’s nachts gestolen van oprit

10 mei 2021 16:00

Meerdere dieven hebben in de nacht van zaterdag op zondag de boot met de trailer van Ferron Boukens en Deborah Visser uit Hoogkarspel gestolen. “Het moet ergens rond half vijf gebeurd zijn”, vertelt Ferron aan WEEFF. “Het is enorm balen dat ze hem gestolen hebben. We hopen dat iemand meer informatie heeft over de boot en waar hij nu is.”

Ferron en zijn partner Deborah haalden hun boot twee weken geleden op uit de stalling, waarna hij met de trailer bij hun op de oprit stond. “We zouden hem dit weekend helemaal schoonmaken en laten controleren, om daarna weer te water te laten om te kunnen varen.”

Toen Ferron op zondagochtend wakker werd en beneden kwam, merkte hij op dat het al aardig licht aan de zijkant van zijn huis was, de plek waar de trailer met de boot stond. “Toen ik naar buiten keek zag ik dat hij er niet meer was”, legt hij uit. “Daar zijn we erg van geschrokken. Dan begin je toch wel even te schreeuwen en te vloeken. Ik ben daarna nog in de auto gestapt om in de buurt te kijken of hij misschien ergens stond, maar ik heb niks aan kunnen treffen.”

Camerabeelden

Ferron heeft aangifte gedaan bij de politie die de diefstal gaat onderzoeken. Daarbij zijn ook camerabeelden verstuurd van de buren van Ferron en Deborah. “Daarop was te zien dat er ’s nachts twee mannen tussen de 20 en 30 jaar meerdere keren door de straat liepen. En ook reed er een busje meerdere keren door de straat”, aldus Ferron. “We hebben op de beelden niet precies kunnen zien hoe die is meegenomen, maar wel dat de trailer rond half vijf ’s nachts achter een wit busje hing.”

De tekst gaat verder onder dit bericht.

Rond half zes schijnt iemand de boot nog te hebben gezien op de snelweg, maar het is volgens de Hoogkarspeler een raadsel waar de boot op dit moment kan zijn. “Ik had gehoopt dat de meneer die hem gezien zou hebben meer informatie had, maar dit bleek niet het geval”, aldus Boukens. 

Niet in Zutphen

Nadat Ferron op zondagochtend melding maakte van de diefstal op Facebook kreeg hij ‘ontzettend veel’ reacties binnen. Het bovenstaande bericht dat hij plaatste is al meer dan 2.000 keer gedeeld. En naast veel reacties van mensen die met het stel meeleven was ook in sommige reacties te lezen dat de boot wellicht in de omgeving van Zutphen gevonden zou zijn. Daar had de politie melding gemaakt van een gevonden boot, die leek op de zijne.

“Maar dat is helaas niet onze boot”, licht Ferron toe. “Hij lijkt er wel op, maar onze boot heet de West-Fries 500. Verder zit er aan de zijkant van de boot een grote kras, die voor ons vrij herkenbaar is. En op de achterkant hebben wij een grote sticker van een bedrijf. Het zou echter kunnen dat de dieven de boot overspuiten of dat al hebben gedaan.”

Dus alles bij elkaar is het nog enorm gissen en gokken waar die is en wat er mee gedaan is”, gaat hij verder. “We hopen dat we onze boot zo snel mogelijk weer terug hebben. Mensen moeten gewoon met hun handen van andermans spullen afblijven.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844