Festival Live in Hoorn volgend jaar toch nog een keer op Pelmolenpad

20 september 2023 06:14
Live in Hoorn
Bron: Live in Hoorn

Onder de naam ‘The final edition’ nam het succesvolle Live in Hoorn afgelopen juli afscheid. Dit omdat er op de locatie van het festival – het Pelmolenpad in Hoorn – honderden huizen komen te staan. Vertraging van de bouw biedt nu alsnog uitkomst. Op zaterdag 6 juli komt er toch nog een editie.

Gistermiddag hadden organisatoren Kees Verbeek, Marinus Zoutendijk en Rob Ursem overleg met de gemeente. De uitkomst was positief. “Heel fijn om het nog een keer te mogen doen”, jubelt Ursem. “Het is toch een bijzonder mooi evenement. Het wordt dan toch echt de aller allerlaatste. Ik neem aan dat er eind volgend jaar begonnen wordt met de bouw en dat er in 2025 geen ruimte meer is voor ons.”

Twee maanden geleden wisten zo’n 9.000 bezoekers Live in Hoorn te vinden om acts als Bløf, Maan en Kriss Kross Amsterdam te zien. Inmiddels is de website al aangepast en wordt de nieuwe editie aangekondigd. Verschil met dit jaar is wel dat de Prisma-locatie, waar de foodtrucks stonden, niet beschikbaar is. 

Het is voor Live in Hoorn lastig om in Hoorn een alternatieve locatie te vinden, zo gaf Verbeek in juli al aan. “Ons concept is dat alle artiesten op één podium staan, in één tent. We zijn erg gecharmeerd van het nieuwe stadsstrand. Daar zou je een heel mooi nieuw concept kunnen lanceren: Hoorn at Sea. Dat zou voor ons heel mooi zijn, maar de gemeente heeft afspraken met bewoners gemaakt dat er geen grote evenementen worden gehouden, dus dat is ingewikkeld. Andere locaties zien wij op dit moment nog niet.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844