Fietssafari door Hoornse wijk Risdam-Noord

16 mei 2022 18:02
Buurtgroep Risdam-Noord Groen

Stichting Risdam-Noord Groen organiseert tijdens de Dag van de Buurt een fietssafari. “Er zijn veel vrijwilligers in de wijk die werken aan vergroening van de buurt. De wijk is door de gemeente gevraagd om dit op ons te nemen om te laten zien hoe we samenwerken en het resultaat daarvan,” vertelt Ted van der Bruggen.

Iedereen is welkom met de fiets deel te nemen. “We laten plantvakken zien, maar ook grotere projecten zoals het Leekerbos en de historische fruittuin. “Er zijn insectenhotels gebouwd, een mededelingenkast en zelfs composthopen.”

Planten in strijd tegen de autolampen

Ook kleine groenstroken in de wijk worden aangepakt. “Bewoners van de Zwanenbloem hadden last gekregen van autolampen die bij hen naar binnen schenen nadat de gemeente de struiken achter de tuinen had verwijderd,” vertelt Ted van der Bruggen. “Maar door dit zelf te herplanten is de overlast verdwenen.”

De natuur geeft de bewoners dus ook woongenot terug. Ook in de vorm van een kopje thee. “De theekruidentuin is een kleine driehoek van een meter of 12 en daar wordt ook heel veel uit geplukt,” aldus Ted van der Bruggen. “Er staan ook potjes klaar die je altijd mee mag nemen. Ook om thuis verder te kweken.”

De fietssafari vindt donderdag 19 mei van 10.00 tot 12.00 plaats. Aanmelden hiervoor kan via dagvandebuurt.nl.

Uitzending – 7 mei 2022

Stichting Risdam-Noord Groen organiseert tijdens de Dag van de Buurt een fietssafari. Beluister het interview met Ted van der Bruggen.

Fietssafari door Hoornse wijk Risdam-Noord

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405