Fietstocht West-Friese Omringdijk zamelt geld in voor sporters met beperking

3 juli 2021 11:00

Bij het Stoommachinemuseum, aan de Oosterdijk van Medemblik, gaat morgen de Ronde van de West-Friese Omringdijk van start. Tijdens dit fietsevenement, waarbij routes met verschillende afstanden te fietsen zijn, speelt de West-Friese Omringdijk de hoofdrol. Deelnemers kunnen geld doneren en dat gaat naar het goede doel West-Friesland: (On)Beperkt Sporten, dat zich inzet voor mensen met een beperking die willen sporten.

Het is dit jaar de tiende keer dat De Ronde van de West-Friese Omringdijk plaatsvindt. De fietstocht zit vol met historie, culinaire en culturele stops. Onderweg zijn verzorgingsposten en daar kunnen deelnemers genieten van typische West-Friese lekkernijen, zoals krentenmik of Enkhuizer koeken.

Er zijn routes met verschillende afstanden, van 50, 80 of 135 kilometer. De tocht eindigt ook op het startpunt, namelijk bij het Stoommachinemuseum in Medemblik. De deelnemers kunnen daar buiten de stoommachines bewonderen. Deelnemers die ergens anders starten, zoals in Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Schagen, komen die dag ook langs het Stoommachinemuseum, maar hebben daar een tussenstop.

Organisator van de fietstocht, Stichting Sportevenementen Le Champion, verwacht morgen veel animo bij start van het fietsevenement.

(On)Beperkt Sporten

Het goede doel van de Ronde van de West-Friese Omringdijk is West-Friesland: (On)Beperkt Sporten, dat zich inzet om mensen met een beperking zo laagdrempelig mogelijk kennis te laten maken met sport en bewegen. Deelnemers kunnen bij inschrijving voor de fietstocht een vrijwillige bijdrage doen aan het goede doel. 

Marieke Wever van Team Sportservice West-Friesland vertelt op WEEFF Radio dat het opgehaalde geld moet bijdragen aan het realiseren van een uitleen voor sportmaterialen. “Wanneer iemand met een beperking een sport wil uitproberen, zoals rolstoelbasketbal, dan is het fijn dat zij eerst een rolstoel kunnen krijgen, om te kijken of ze de sport wel echt wat vinden. We hopen dat er met dit goede doel een start wordt gemaakt om dat te realiseren”, zegt Wever.

Luister het hele gesprek met Marieke Wever van Team Sportservice West-Friesland hier terug:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman – De Maandagavond Show
19:00 – 21:00 uur

WEEFF TV