Fikse tegenvaller voor Hoornse Nadine Broersen bij prestigieuze meerkamp

29 mei 2021 15:04

Meerkampster Nadine Broersen heeft zaterdagmiddag bij de prestigieuze meerkamp in het Oostenrijkse Götzis een vervelende tegenvaller te verwerken gekregen. De atlete uit Hoorn blesseerde zich bij het hoogspringen aan haar enkel en besloot aan het einde van de dag de strijd te staken. 

Eerder op de dag werd Broersen veertiende op de 100 meter horden. Bij het tweede onderdeel van de dag, het hoogspringen, verstuikte de wereldkampioene indoor van 2014 haar enkel bij haar eerste poging op 1 meter 80. 

Tijdens het kogelstoten ondervond Broersen schijnbaar geen last van haar enkel en gooide ze een knappe 14 meter 29. De 31-jarige atlete ging daarna echter niet meer van start op de 200 meter, het laatste onderdeel van de dag.

Olympische Spelen

Zondag is dag twee van de meerkamp in Götzis. Broersen heeft laten weten niet meer in actie te komen op de afsluitende dag. 

De blessure van Broersen is een vervelende tegenvaller met het oog op de aankomende Olympische Spelen. Broersen heeft zich al geplaatst voor de meerkamp in Tokyo.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844