Fileleed in het verschiet: werkzaamheden A7 vannacht van start

4 april 2024 15:04
Bron: Rijkswaterstaat

De werkzaamheden aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend beginnen vannacht. De steunpunten van de brug zijn aan vervanging toe, want die kunnen het zware verkeer over de brug niet meer dragen. Deze werkzaamheden duren tot september, tot die tijd zal steeds een deel (slechts twee versmalde rijstroken) van de brug open zijn voor het verkeer.

Brug A7

Wat staat de weggebruiker allemaal te wachten? Een hoop fileleed, want niet alleen de A7 gaat voor een deel dicht, ook de sluipwegen rond Purmerend worden afgesloten. Alle wegen door de Beemster die van noord naar zuid lopen gaan in de ochtendspits dicht en ook worden de sluiproutes links en rechts van de N247 dichtgegooid door Rijkswaterstaat.

Deel brug dicht

Vanaf maandagochtend is de verkeerssituatie op en rond de brug veranderd. Rijkswaterstaat begint daarna met het boren van 50.000 gaten in de brug, die opgevuld worden met wapeningsstaal. Weggebruikers worden over één deel van de brug geleid zodat Rijkswaterstaat aan de andere helft van de brug kan werken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Deel brug A7 dicht

Door de werkzaamheden verwacht Rijkswaterstaat ernstig verkeershinder en forse reistijd dat kan oplopen tot meer dan een uur. Ze adviseren dan ook om zoveel mogelijk de auto te laten staan, thuis te werken, samen te reizen, de fiets te pakken of de trein.

A7-leed

NH volgt de werkzaamheden en het fileleed op de voet. Aanstaande maandagochtend gaan vier NH-verslaggevers live verslag doen van hun reis van Hoorn naar Amsterdam-Zuid. Ieder van hen pakt een ander vervoermiddel en route: met de auto over de A7, met de auto via een sluiproute, met het openbaar vervoer en met de elektrische fiets.  

Heb je zelf tips of ideeën om het fileleed te omzeilen, mail naar zawa@nhmedia.nl

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844