Film Antoon wegens succes verlengd: ook in meivakantie in bioscopen te zien

26 april 2023 20:05
Bron: NH Nieuws / Michiel Baas

De film ‘Antoon – Engel’ – over de in Midwoud opgegroeide artiest Antoon – wordt wegens succes verlengd. De documentaire was alleen afgelopen vrijdag en zondag in de Nederlandse bioscopen te zien, maar wordt nu tot en met 3 mei vertoond. 

De film 'Antoon - Engel'

Zanger en producer Valentijn Verkerk – artiestennaam Antoon – is nog maar 21 jaar, maar toch is er al een film over hem gemaakt. De maker is producent én vader Justus Verkerk. De documentaire van anderhalf uur vertelt het verhaal over een gedreven persoon bij wie alles moet wijken voor die ene passie: het maken van muziek.

Een prominente rol in de film is er voor zijn overleden moeder Heleen, die stierf juist op het moment dat de carrière van Antoon een enorme vlucht nam. Sindsdien scoorde Antoon hit na hit en verkocht hij twee keer de Ziggo Dome uit. De film was vorige week in meer dan 100 bioscopen in Nederland.  

Superfans

Tijdens de première – in het Amsterdamse Eye Filmmuseum – kregen superfans Finette (11) en Roos (14) de kans hun idool enkele vragen stellen. Heeft hij nog contact met mensen van zijn oude basisschool en met wie zou hij willen samenwerken, vroeg Finette zich af. “Wie vind jij goed bij mijn liedjes passen?”, kaatste Antoon de bal terug naar de vroege tiener. “Ik denk Maan.”  

West-Friesland – en Midwoud in het bijzonder – spelen een prominente rol in de film. Zo zien de bezoekers hoe rapper Ronnie Flex na een muzikale sessie aanschuift voor een bord stamppot, bezoekt Antoon het graf van zijn moeder en vliegt de zanger met een helikopter over ‘zijn’ dorp, op weg naar een optreden op Snertpop in Midwoud.

Het zorgt voor de pijnlijkste scene uit de film: “Even zwaaien naar mijn moeder..”, zegt Antoon, als ze over de begraafplaats vliegen. “Staat ze niet op het festivalterrein dan?”, vraagt de piloot. “Nee, ze ligt daar op de begraafplaats…”

De film is tot en met 3 mei onder meer in de bioscoop van Hoorn te zien. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405