Filmmiddag bij Volkssterrenwacht Orion

28 november 2021 09:21
Sterrenwacht Orion

Volkssterrenwacht Orion is vorige maand weer begonnen met het ontvangen van bezoek. “Wel is het aantal mensen beperkt zodat de 1.5 meter afstand kan worden gewaarborgd,” vertelt Ineke Mulder. Naast informatie over sterrenkunde kunnen er ook natuurkundige proeven worden gedaan. “Een vrijwilliger voert proeven uit met lenzen, prisma’s, licht, aantrekkingskracht en magnetisme.”

Vandaag organiseert Orion een filmmiddag. De films worden geprojecteerd op een bolvormig scherm. “Het is hetzelfde scherm als Artis, maar dan tien keer kleiner,” aldus Ineke Mulder. In de film De Chocoladeplaneet gaan twee ruimtewezens op zoek naar de herkomst van een stuk chocolade dat op hun planeet Zeta is gevonden.

Op hun tocht worden ze begeleid door de ruimterobot Hubble en komen ze langs heel wat interessante plaatsen in het heelal, in de hoop om uiteindelijk de chocoladeplaneet (Aarde) te vinden. De film bevat koepel vullende videobeelden die de bezoekers onderdompelen. Dit is ook het geval bij Dinosaurs at Dusk waar vader Rick en zijn tienerdochter Lucy terug in de tijd reizen naar de tijd van de dinosaurussen.

Aanmelden voor de films kan tot 12.00 via pr@volkssterrenwachtorion.nl. De kosten zijn € 5,– per persoon, kinderen tot twaalf jaar betalen € 3. Volkssterrenwacht Orion is te vinden aan de rand van het Streekbos aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel. Op zondag 12 december worden de films wederom vertoond.

Uitzending – 24 november 2021

Vandaag organiseert Orion een filmmiddag. Beluister het interview met Ineke Mulder.

Filmmiddag bij Volkssterrenwacht Orion

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405