Hoornse raad neemt dinsdag besluit over financiële ondersteuning ‘bescheiden inkomens’

18 november 2022 14:00
Stadhuis Hoorn

De Hoornse gemeenteraad besluit dinsdag over een voorstel voor een energietoeslag voor ‘bescheiden inkomens’. Dat zijn inkomens van 120% tot 150% van de bijstandsnorm. De behandeling gebeurt in een ingelaste raadsvergadering om de financiële steun zo snel mogelijk te kunnen verlenen.

Bij het vaststellen van de begroting 2023 heeft de raad op 8 november 1,5 miljoen euro vrijgemaakt voor financiële ondersteuning van Hoornse inwoners. In dezelfde vergadering verzocht de raad aan het college om spoedig met een voorstel te komen over de besteding van dat geld. Inwoners met een bescheiden inkomen hebben het nu al financieel moeilijk door onder andere stijgende energieprijzen en inflatie.

Het voorstel is om 2.400 Hoornse huishoudens met een inkomen van 120% tot 150% van de bijstandsnorm éénmalig een energietoeslag van €550,- te verstrekken. De inkomensgrens hangt af van leeftijd en leefsituatie, maar ’150 procent van de bijstandsnorm’ loopt volgens het Noord-Hollands Dagblad grofweg uiteen van 1.651 euro netto voor een alleenstaande tot 2.361 voor een stel (tot AOW-leeftijd, daarboven ligt de grens ruim honderd euro hoger).

Na een positief besluit hierover door de raad, informeert de gemeente inwoners die in aanmerking komen voor de energietoeslag.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405