Folders al zes weken achtergelaten bij portiek in Enkhuizen: “Zorgt voor onveilige situaties”

21 september 2023 14:39
Bron: Aangeleverd

Bij de portiek van een wooncomplex in Enkhuizen worden al wekenlang zakken met folders gedropt. Bewoners zijn de overlast zat, en vinden dat dit gevaarlijke situaties oplevert. “We hebben het bedrijf dat de folders levert meerdere keren gemaild en benaderd”, zegt Anastasia. “Maar zij laten verstek gaan.

In het gebouw aan de Doelenstraat wonen voornamelijk oudere mensen. Door de zakken met folders kunnen zij moeilijk het gebouw in en uit lopen, zeker met een rollator. Volgens Anastasia, die ook in het complex woont, hebben zij hier vaak last van. “De folders worden al zes weken achtergelaten”, licht zij toe. “En er heerst onveiligheid.”

Jongeren zouden vaak in de naastgelegen steeg en bij het complex hangen. “Er hoeft er maar één te zijn die een sigaretje achterlaat”, gaat Anastasia verder. “Als dat fout gaat, staat het gebouw gauw in brand.”

Iedere week worden er nieuwe folders gebracht. Dit gebeurt vaak op vrijdag, of in het weekend. Vanwege de mogelijk onveilige situaties worden de pakketten op maandag door de bewoners in een steeg naast het complex gezet. Daar wordt iedere maandagavond het oud-papier opgehaald.

Bedrijf dat folders maakt meerdere keren benaderd

De folders voor de wijk in Enkhuizen worden mogelijk (niet) bezorgd door een meisje uit de buurt. Anastasia zegt dat ze haar al meerdere keren heeft aangesproken.

“Dat was zes weken geleden voor het laatst”, licht de vrouw uit Enkhuizen verder toe. “We hebben het bedrijf Spotta, dat de folders levert, al meerdere keren gemaild en gebeld. Maar zij laten verstek gaan.” Ook WEEFF heeft het bedrijf uit Utrecht een paar dagen geleden benaderd, en enkele vragen gesteld over de vreemde situatie in Enkhuizen. Zij hebben nog niet gereageerd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844