Fractie Tonnaer: overstap raadslid nasleep van opgevoerd politiek spel

10 juli 2022 15:00
Roger Tonnaer

Patrick Hoefman stapt na ruim vier jaar over van het CDA Hoorn naar Fractie Tonnaer en neemt daarbij zijn zetel mee. Naar eigen zeggen is zijn vertrek bij de CDA fractie vooral veroorzaakt door de teleurstellende coalitievorming en het bereikte coalitieakkoord.

“Het is opmerkelijk en ik kan me voorstellen dat een aantal partijen en vooral het CDA daarin teleurgesteld is. Maar je kunt ervan uitgaan dat wij niet bezig zijn geweest om mensen uit andere fracties los te weken. Het is een initiatief dat Patrick zelf genomen heeft”, reageert fractievoorzitter Roger Tonnaer op de overstap. “We zijn tevreden over zijn komst. Het is een versterking van onze fractie en wij verheugen ons er op om voortaan met zijn zessen het werk te gaan doen.”

Grote oppositiepartij

Wat een dergelijke grote oppositiepartij voor de besluitvorming in Hoorn betekent krijgt een politiek antwoord:”We zullen op dezelfde wijze politiek bedrijven zoals we dat de afgelopen vier jaar gedaan hebben.”

Roger Tonnaer is van mening dat het niet zijn fractie is die voor onrust zorgt:”We zijn op een gruwelijke manier door een politiek spelletje aan de kant gezet bij de coalitieonderhandelingen. Maar ik heb wel het idee dat zo’n spel dat wordt opgevoerd toch een nasleep heeft. Hoe dat precies gaat uitpakken weet ik niet. In ieder geval is er een gemeenteraadslid van de coalitie die zich bij de ontstane situatie niet gelukkig voelt.”

Beluister onderstaand het volledige gesprek met Roger Tonnaer terug, waarin hij ook ingaat op het uitblijven van een definitieve oplossing voor de wateroverlast waar bewoners in de Appelhaven en het Achterom mee kampten en nog steeds voor vrezen.

Uitzending – 9 juli 2022

Patrick Hoefman stapt na ruim vier jaar over van het CDA Hoorn naar Fractie Tonnaer en neemt daarbij zijn zetel mee. Beluister de reactie van fractievoorzitter Roger Tonnaer.

Fractie Tonnaer: overstap raadslid nasleep van opgevoerd politiek spel

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405