Fractie Tonnaer pleit voor herinvoering schoolzwemmen

27 januari 2020 00:07
Zwembad De Waterhoorn

HOORN – Met de herinvoering van schoolzwemmen voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar wil Fractie Tonnaer dat meer kinderen een zwemdiploma behalen en het plezier met water wordt vergroot. Raadslid Onno Egtberts laat aan Weeff Radio weten dat de directe aanleiding voor het voorstel is dat onbekend is hoeveel kinderen er niet kunnen zwemmen in het waterrijke Hoorn. Schoolzwemmen kan dit in ieder geval aan het licht brengen.

Het voorstel van Fractie Tonnaer bevat een aantal nieuwe elementen. Zo is er gekeken naar mogelijkheden voor een zo efficiënt mogelijke tijdsindeling binnen het drukke schoolprogramma. Dit is toegevoegd na overleg met een aantal Hoornse scholen. Participatie door de scholen is op vrijwillige basis.

Raming van de kosten

Een eerste inschatting van de kosten is geraamd op € 50.000. Dit is bestemd voor het vervoer naar het zwembad en de zwemlessen zelf. Verwacht wordt dat het voorstel binnen enkele maanden in de raad wordt besproken.

Foto: Erik Baas / Wikipedia

Uitzending – 25 januari 2020

Onno Egtberts (Fractie Tonnaer) over de herinvoering van schoolzwemmen nieuwe stijl

Schoolzwemmen terug in Hoorn?

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405