Fractie Tonnaer: Zebrapad in Hoornse wijk Kersenboogerd moet veiliger worden

16 januari 2022 17:21

Een dashcamvideo in de Facebookgroep Kersenboogerd Hoorn heeft een discussie gestart over het zebrapad in de bocht van de Rijnweg bij de bibliotheek en het station. Bewoners vinden dat er veel te hard wordt gereden rond de oversteekplaats. Conny Ligthert van Fractie Tonnaer vindt dat de oversteekplaats moet worden herzien.

Enkele tijd na plaatsing van de dashcamvideo, op 5 december, is er iemand bij het zebrapad aangereden. “Er gebeuren regelmatig ongelukken, of bijna ongelukken”, zegt Ligthert. Samen met WEEFF Radio verslaggever Ehwald Rietveldt nam het raadslid een kijkje bij het zebrapad.

Onduidelijk en gevaarlijk

“Vooral in het donker is de situatie onduidelijk en gevaarlijk”, vertelt Ligthert op WEEFF Radio. “Het zebrapad komt erg onverwachts. En er wordt ook gewoon veel geraced.”

Het zebrapad verplaatsen zou een oplossing kunnen zijn, denkt haar fractie. Of voorzien van ledverlichting, wat volgens Ligthert al gebeurt in veel anderen gemeenten. “Dat schijnt erg succesvol te zijn. Het zebrapad ziet voorbijgangers met infraroodscanners en wordt verlicht als iemand in de buurt komt.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405