Frits van der Werff zijn sportinstituut stopt per 1 mei

7 januari 2023 19:20
frits van der werff
Bron: Google Streetview

Sportinstituut Frits van der Werff sluit 1 mei haar deuren. De directie heeft dit vandaag de werknemers en klanten laten weten. “De oplopende energieprijzen, de echo van de coronajaren en de krappe arbeidsmarkt maken voortzetten van ons mooie bedrijf onhaalbaar”, luidt de bittere boodschap via de Facebook pagina. Het sportinstituut, gestart in 1969, vierde in 2019 nog het 50-jarig bestaan. “Samen met onze instructeurs, onze andere collega’s en natuurlijk al onze leden vormden we een sportief huis waarin voor iedereen – jong en oud, fit en minder fit – plaats en aandacht was.”

De activiteiten draaien nog tot 1 mei door. Daarna kunnen sporters geen gebruik meer maken van het sportcentrum, het zwembad en de pilatesstudio. Ook de fysiotherapiepraktijk sluit dan. Tijdens de coronaperiode moest het sportinstituut 43 weken dicht blijven. Door de verminderde inkomsten in deze periode en de confrontatie met stijgende energiekosten acht de directie een verantwoorde bedrijfsvoering niet langer haalbaar. Vanuit het monumentale pand aan de Draafsingel blijkt het sportinstituut onder de huidige omstandigheden niet langer in staat om te blijven investeren in duurzaamheid, in de energietransitie en in de verbreding en verbetering van het sport- en beweegaanbod.

Er gaat een deur dicht, en uiteraard doet dat verdriet. Maar wat overheerst is de trots. Trots ben ik op al die jaren die vanaf de start in 1969 mochten volgen. Trots ben ik op onze familie met wie dit mooie bedrijf is gebouwd.

Trots ook op onze medewerkers en onze trouwe klanten. We eren daarom ons verleden en kijken optimistisch naar wat de toekomst brengt. Het eindigt straks, maar het is niet mislukt.

Frits van der Werff via Facebook

Budostichting West-Friesland

Het is een grote wens van Frits van der Werff om alle budo-activiteiten (judo, jiujitsu, karate) onder te brengen in de nog op te richten Budostichting West-Friesland, waardoor deze activiteiten een vervolg kunnen krijgen. Noordhollands Dagblad laat weten dat de panden in hun geheel zijn verkocht aan een particulier.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405