Froukje pakt WEEFF Top Favoriet met nieuwe single ‘We hebben de tijd’

21 juni 2024 20:30
Bron: WEEFF

Ze groeide op in een onderwijsgezin en al op jonge leeftijd stond muziek centraal. Het is daarom niet verwonderlijk dat Froukje een muzikale carrière ambieerde. De nog altijd maar 22-jarige zangeres hoor je komende week extra vaak op de radio, want haar nieuwe single ‘We hebben de tijd’ is verkozen als WEEFF Top Favoriet.

Sinds 2020 is Nederland steeds bekender geworden met de zangeres uit Nieuwkoop. Optredens kon ze moeilijk geven door de pandemie, maar de muziek van Froukje bereikte door streams een steeds groter publiek. In de daaropvolgende pakte ze ook nog eens een aantal prijzen, met een Buma NL Award en twee Edisons als bekendste voorbeelden.

Met behulp van haar laptop, een gitaar en toetsinstrument bedenkt en schrijft Froukje haar muziek. Tekstueel wordt ze beïnvloed door artiesten als Typhoon en de Belgische Stromae, en daarnaast is ze goed bevriend met de in Hoorn opgegroeide S10. Beiden staan overigens op het festival Pinkpop, dat vandaag is begonnen.

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844