Gabberweek hard op zoek naar vrijwilligers: “Veel melden zich pas laat aan”

29 januari 2022 14:35

De organisatie van de Gabberweek kampt met een groot tekort aan vrijwilligers. Er zijn nog zo’n twintig krachten nodig. “Het gaat altijd moeizaam”, vertelt organisator Wiebo Beenen. Hij heeft nog een slordige drie weken, de Gabberweek begint op 21 februari. 

gabberweek

De Gabberweek is een week vol activiteiten voor kinderen en ouderen, doorgaans tijdens de Krokusvakantie. Een deel van de activiteiten is vanwege corona uitgesteld naar komende zomer, maar de kinderactiviteiten gaan wel door. Zo konden kinderen vorig jaar deelnemen aan een DJ-workshop, of een cursus dotpainten volgen. 

Kinderactiviteiten

Om de kinderactiviteiten in goede banen te leiden, heeft Beenen nog ten minste tien volwassenen nodig, die de groepen kinderen kunnen begeleiden. Toch maakt de organisator zich nog geen grote zorgen. “Dat is een slechte raadgever. We hebben een groot netwerk waar we normaal uit kunnen putten.”

“En het zoeken naar vrijwilligers gaat altijd wat moeizaam”, vervolgt Beenen. “Veel melden zich pas op het laatste moment aan.” Hij roept enthousiaste kandidaten op om zich aan te sluiten, via info@gabberweek.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405