Gastgezinnen in Koggenland ontvangen verrassingspakket van burgemeester

22 juli 2022 12:00

De 31 gastgezinnen uit Koggenland die hun huis beschikbaar stelden voor Oekraïense vluchtelingen, werden afgelopen week door burgemeester Monique Bonsen beloond met een verrassingspakket vol lokale producten.

Opvang Scharwoude klaargemaakt voor Oekraïense vluchtelingen

Melkveehouderij Andre Hoeve uit Spierdijk heeft de pakketten met streekproducten samengesteld. Vrijwilligers van de zorgboerderij overhandigden de cadeaus persoonlijk aan de deur. “De gastgezinnen waren enorm verrast. Ze konden het erg waarderen”, blikt een woordvoerder terug aan NH Nieuws. 

Ook burgemeester Bonsen is blij met het initiatief: “Door de hulp van deze gastgezinnen hebben Oekraïense vluchtelingen een veilige verblijfplaats gevonden, wat voor hen van onschatbare waarde is. Ik wilde de gastgezinnen daarom in het zonnetje zetten en ze enorm bedanken voor hun inzet.”

Naast gastgezinnen worden – sinds april dit jaar – in het voormalige kantoorpand van Strukton in Scharwoude 150 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Hier kunnen ze één jaar verblijven.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405