Gastheren en gastvrouwen gezocht voor de Hoornse binnenstad

24 juni 2020 16:09
coronamanager Jan Rosier

Begin deze maand betrok Jan Rosier de functie van coronamanager van Hoorn. WEEFF Radio presentator Rob de Greeuw sprak hem toen hij middenin de inventarisatieperiode zat. Inmiddels zijn er de nodige initiatieven ontwikkeld.

“Veel van deze ideeën zitten nog in de planfase,” laat Jan Rosier vandaag aan WEEFF Radio weten. Een van de initiatieven die wel al concreet aan het worden is, is het aantrekken van gastheren en gastvrouwen voor de binnenstad.

Gastheren en gastvrouwen starten deze zaterdag

“Het idee daarachter is dat Hoorn zich moet profileren als een gastvrije stad. Dat zijn we natuurlijk al, maar we willen dat nog verder uitdragen. Aankomende zaterdag starten we daarom met de introductie van gastheren en gastvrouwen. Zij zullen aanwezig zijn op de markt en in het havengebied.”

“Het zijn vrijwilligers die in herkenbare kleding door de stad lopen. Zij zullen willekeurige bezoekers aanspreken en vragen of zij ergens mee kunnen helpen. Zij kunnen antwoord geven op vragen op het gebied van toiletten, waar je je fiets kwijt kunt, hoe het zit met parkeergelegenheden. Maar ook waar het museum is of de Roode Steen.”

Samenwerking met Hoorn City Tours

“De gastheren en gastvrouwen zullen zich niet als handhaver opstellen. Daarvoor zijn andere mensen. De gastheren en gastvrouwen geven de bezoekers van de binnenstad kortom een warm welkom.”

In samenwerking met Hoorn City Tours is een eerste groep van circa tien vrijwilligers bereid gevonden te starten in de functie van gastheer en gastvrouw. Wie het leuk en interessant lijkt om ook deze functie vorm te geven kan een mail sturen naar info@ikhouvanhoorn.nl.

Trotse inwoners van Hoorn gezocht

“We zoeken trotse inwoners van Hoorn die zich als vrijwilliger willen inzetten voor een gastvrije stad. Mensen die weten wat er te doen is in de stad, waar je naar toe kunt en antwoord kunnen geven op de vragen die er zijn.” Het is de bedoeling dat ook na de coronaperiode de gastheren en gastvrouwen actief blijven in de binnenstad.

Uitzending – 24 juni 2020

Coronamanager Jan Rosier ligt de functie toe van gastheer en gastvrouw voor de Hoornse binnenstad.

Gastheren Hoornse binnenstad

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844