Gedumpt tankstation katje maakt het goed, maar herplaatsen dieren steeds lastiger

19 oktober 2021 14:31

Afgelopen zaterdag werd bij tankstation Kruisoord aan de A7 bij Noordbeemster het katertje in een dichtgeplakte doos gevonden door een vrachtwagenchauffeur. Het gedumpte huisdier maakt het naar omstandigheden goed en verblijft momenteel bij Dierentehuis Hoorn. 

Het katertje wordt in het tehuis uitstekend verzorgd door verzorgster Esther. De vrouw werkt al bijna twintig jaar voor het tehuis en snapt niet hoe mensen zo kunnen omgaan met een huisdier. “Dit is treurig”, zegt de verzorgster met een triest gezicht, terwijl ze dat kat zonder naam over zijn bol aait. 

Helaas is het katertje niet het enige huisdier dat deze maand is gedumpt. Twee weken geleden werden nog twee mechelse herders op verschillende locaties gevonden. “Het meest frustrerende is dat we geen achtergrond weten van de dieren”, vervolgt Esther. ” Hierdoor is het erg lastig om een passend nieuw huis te vinden.”

Tekst gaat verder onder video:

Dieren langer in opvang

Volgens de dierenverzorgster blijven de opgevangen dieren langer in het tehuis dan voorheen. “Tijdens de zware lockdown waren er bijna geen dieren in het asiel, maar nu merk je wel dat het steeds langer duurt voordat een geschikt huisje wordt gevonden. Misschien is iedereen inmiddels wel voorzien van een huisdier?” 

Het dumpen van honden en katten komt gelukkig niet vaak voor, maar drie huisdieren binnen twee weken vindt Esther wel opvallend. “Meestal worden er over één heel jaar drie honden gedumpt en komen ze bij ons terecht. Dit aantal in zo’n korte tijd is dus wel veel!”

Aanvragen

De kater zonder naam valt flink op bij de West-Frieze inwoners, doordat ook de politie het bericht van de kater heeft gedeeld op hun website. “We hebben al aardig wat belletjes gehad van geïntresseerden”, aldus Esther. “Dat is natuurlijk fijn, maar er zijn ook genoeg andere dieren die graag in contact komen met een nieuw baasje.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405