Geen gewonden bij woningbrand in Enkhuizen: “Vlammen kwamen boven het dak uit”

14 mei 2021 13:43

Aan de Douwe Brouwerweg in Enkhuizen is in een woning brand uitgebroken. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle.  Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De brand woedde aan de achterzijde van het huis. De brandweer heeft het vuur geblust aan de voor- en achterzijde van de woning met meerdere wagens. De brand is inmiddels onder controle en kan zich niet meer uitbreiden. Om de brand te blussen werden twee hoogwerkers ingezet. In totaal waren er naast het brandweerkorps van Enkhuizen, nog drie andere korpsen opgeroepen.

WEEFF-fotograaf Peter Goedhart zag vanmiddag vanuit zijn woonkamer de rookwolken. “Ik zag echt zwarte rook. Toen ik daar aan kwam was alles ook afgezet met linten door de politie.” Een buurtbewoner die hij sprak, zei tegen hem dat de vlammen boven het dak uitsloegen.

De omliggende woningen in de straat werden ontruimd. Het is niet duidelijk hoeveel woningen dat waren. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat aan NH Nieuws weten dat er ieder geval schade is aan een naastgelegen woning. “Bij een aangrenzend pand hebben ze ook de deur ingeramd”, vertelt Peter Goedhart. “Ze kregen geen gehoor, dus voor de zekerheid moesten ze toch kijken of er niemand thuis was.”

Op dit moment worden er metingen in de ontruimde woningen gedaan om te kijken of de bewoners weer naar hun huis kunnen. Ook het huis waar de brand is uitgebroken moet nog worden onderzocht om de schade vast te stellen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844