Manifest ‘geen haat in de raad’ is aanklacht tegen agressie

23 februari 2022 14:00

Het manifest “Geen Haat In de Raad”, ondertekend door 140 lijsttrekkers, is een aanklacht tegen agressie gericht op de politiek en hulpverleners.

“We willen de samenleving onthufteren,” vat Rick Nooij, lijsttrekker van CDA Koggenland, het samen. In Koggenland en Medemblik doen zich in de raadzaal gelukkig geen heftige situaties voor. “In Medemblik zit de burgemeester hier ook bovenop,” vertelt Saskia Schouten. Zij is lijsttrekker van CDA Medemblik. “Het mag in de raadszaal gerust tekeer gaan, maar wel op een respectvolle manier.”

“15% procent van de raadsleden in Nederland heeft te maken met bedreigingen. Een kwalijke zaak,” aldus Rick Nooij. “De overwegingen voorafgaand aan een beslissing moeten wel worden uitgelegd. Dat wordt in deze snelle tijd wel eens vergeten.” “En als je van mening verschilt, blijf het gesprek aangaan en probeer het positief te formuleren,” aldus Saskia Schouten.

Het volledige interview is in bovenstaande videoplayer terug te kijken.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405