Geen Kippebillen, organisatie blij met steun en kijkt alvast vooruit naar nieuwe editie

15 juni 2024 09:15
Bron: Kippebillen

Wat vandaag een feestdag in Wijdenes had moeten worden vanwege Kippebillen, is door het slechte weer compleet in het water gevallen. Hoewel er nog onduidelijkheid is over de financiële schade, is de organisatie blij met het begrip dat zij krijgen. “Er zijn veel mensen die ons volgend jaar willen steunen en helpen.”

De organisatie van Kippebillen maakte dinsdag bekend dat het festival dit jaar afgelast is. “Vooral in de nacht van maandag op dinsdag viel zoveel water, dat we ’s ochtends niets op het terrein konden doen”, licht organisator Eline Doodeman toe. “De shovel lukte al niet, maar toen iemand met een huishoudtrapje in het gras wilde staan, zakte hij ook weg. Na spoedoverleg besloten we om het niet door te laten gaan.”

Nog altijd balen de organisatoren van het afgelasten van het festival. In bijna 50 jaar is het niet voorgekomen dat het weer roet in het eten gooide. “Je voelt je machteloos, maar het is ook echt overmacht. En dan heb je ineens veel meer vrije tijd”, vertelt Eline. De organisatoren van Kippebillen – allemaal vrijwilligers die uit Wijdenes of omliggende dorpen komen – gaan daarom vanavond met elkaar uit eten om toch nog iets van dit weekend te maken.

Nog geen zicht in schade, sponsoren gezocht

Hoe groot de financiële schade is, is nog niet bekend. Iedereen die een ticket heeft gekocht kan tot en met 26 juni aangeven wat zij met hun kaartje willen doen. Zo kunnen zij het hele bedrag doneren, de helft terugvragen, of volledige restitutie krijgen. “Iedereen heeft donderdag een mail gekregen. We merken gelukkig dat er veel begrip is voor de situatie.”

Ook bij de artiesten die zouden optreden is veel begrip. “Veel hebben al aangegeven dat zij het niet erg vinden hun volledige gage niet te krijgen”, zegt Eline. “We waren superblij met de line-up van dit jaar, met heel veel ruimte voor lokaal talent. Er zijn veel van deze artiesten die aangaven dat ze ook volgend jaar graag willen komen, dus de kans is groot dat we die terug gaan zien. Mocht er in het komende jaar nog een leuke West-Friese act zich aandienen, dan mogen ze gerust contact opnemen.”

Want een nieuwe editie van Kippebillen in 2025, die gaat er komen. Met de leveranciers wordt nog een regeling getroffen, en verschillende sponsoren hebben een bedrag voor volgend jaar toegezegd. “Natuurlijk gaan we verlies maken dit jaar. Dat kan ook niet anders”, aldus Eline. “Daarom zijn we nog wel hard op zoek naar sponsoren om dit op te vangen en te zorgen dat we volgend jaar weer een groot feest kunnen organiseren.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844