Geld nodig voor ondersteuning kinderen van minimagezinnen

30 oktober 2021 09:34
Stichting Leergeld

Schoolgaande kinderen die opgroeien in een minimagezin kunnen rekenen op de steun van Stichting Leergeld West-Friesland. “Dat blijkt in de praktijk 10% van de kinderen te zijn. In elke schoolklas zijn er twee kinderen die opgroeien in armoede,” vertelt Fred Beemsterboer van de stichting. “In West-Friesland zijn dat er vierduizend waarvan de stichting er duizend kent.”

Door de kosten voor school, sport, cultuur of hobby te betalen, of het schenken van een fiets of laptop hoopt Stichting Leergeld dat deze kinderen gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten. “Kinderen die dat in hun schooltijd niet hebben kunnen doen dragen dat hun hele leven mee. Ze raken beschadigd en dat moet voorkomen worden.”

9 april wordt in samenwerking met het Dijklander Ziekenhuis een sponsordiner georganiseerd. Ook de leerlingen van de horecaopleiding van het Horizon College zetten zich in. Oorspronkelijk zou het diner 6 november plaatsvinden, maar dit is naar aanleiding van de aangescherpte corona maatregelen verplaatst. “Het wordt een heel chique diner met ingrediënten uit de regio,” vertelt Beemsterboer. Ook wordt er een veiling gehouden.

“Een shirt van AZ-speler Dani de Wit wordt daarbij geveild. Het Zuiderzeemuseum heeft voor de veiling condimenten, kruiden uit de Zuiderzeetijd, aangeboden. En van het bijna 100-jarige bedrijf Jan de Wit & Zn hebben we verschillende bollenpakketten gekregen.” Het topstuk van de veiling is een schilderij van Bonnie Severin.

Inschrijven voor het diner en de veiling a 125 euro kan via communicatie@leergeldwestfriesland.nl.

Uitzending – 23 oktober 2021

Schoolgaande kinderen die opgroeien in een minimagezin kunnen rekenen op de steun van Stichting Leergeld West-Friesland. Beluister het interview met Fred Beemsterboer.

Geld nodig voor ondersteuning kinderen van minimagezinnen

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405