Gemeente Drechterland gaat voor nieuw verkeersplan en vraagt mening inwoners

3 juni 2023 09:44
Bron: Harrie Kusters

De gemeente Drechterland gaat een nieuw verkeersplan opstellen. Hierin moet voor de komende tien jaar in beeld worden gebracht welke problemen het verkeer geeft in de hele gemeente. Om de bewoners van Drechterland mee te laten beslissen over wat er aangepakt moet worden is een online enquête opgesteld.

“In het plan komen de grote lijnen voor het gemeentelijke verkeersbeleid”, licht de gemeente toe. “Daarmee willen wij de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in de gemeente blijven verbeteren.”

Een van de straten waar bewoners jaren klagen over overlast is de Nieuweweg in Hoogkarspel. Vooral vrachtverkeer zorgde voor trillingen in de huizen langs de straat, en vaak wordt er te hard gereden. Sinds twee maanden geldt er een vrachtwagenverbod in de straat. “Dat heeft die problemen opgelost”, zegt een bewoner aan de Nieuweweg. “Al wordt er nog steeds te hard gereden, en is het vooral op de spitsuren druk in de straat.”

Online enquête

Iedereen dit dat wil kan via een enquête aangeven op welke punten zij vinden dat er aanpassingen gedaan moeten worden. “Om straks keuzes te kunnen maken, willen wij vooraf goed in beeld brengen wat er leeft en speelt in de gemeente Drechterland”, licht wethouder Marcel ten Have verder toe. “Alle ideeën zijn van harte welkom!”

Naast inwoners van de gemeente wordt ook aan raadsleden van Drechterland gevraagd om mee te denken. Alle reacties die in de komende weken binnenkomen, gebruikt een adviesbureau voor het nieuwe verkeersplan. Met dit plan wordt het uitvoeringsplan opgesteld, wat betekent wanneer en waar de gemeente aan de slag moet met het verkeer. De vragenlijst kan tot en met donderdag 22 juni worden ingevuld.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844