Gemeente Hoorn biedt naast energietoeslag ook administratieve hulp en budgetcoaching

24 december 2022 10:00
Stadhuis Hoorn

Gemeente Hoorn roept alle inwoners op hulp te vragen wanneer zij moeite hebben met rondkomen, ongeacht hun inkomen. Naast de energietoeslag en andere financiële ondersteuning is er ook hulp beschikbaar op het gebied van administratie en budgetcoaching.

De energietoeslag van €1.300 is inmiddels 4.700 keer toegekend aan een huishouden in Hoorn. Dit laat de gemeente weten in antwoord op vragen van VVD fractievoorzitter Rob Droste. In enkele gevallen had de aanvrager een inkomen hoger dan 120% van de bijstandsnorm. Hier is maatwerk toegepast. Ook aanvragers die over tussen de €30 en €70 per maand meer beschikten dan de geldende inkomensgrens zijn geholpen. Maatwerk wordt op verschillende manieren verstrekt door de gemeente. Onder meer met supermarktbonnen, bestaande voorzieningen en geld.

Geen meerdere aanvragen per huishouden toegestaan

Zestig huishoudens hebben een afwijzing gekregen. Dit betekent echter niet dat die huishoudens ook daadwerkelijk geen energietoeslag van € 1.300 ontvangen hebben. Soms vragen namelijk twee inwoners uit één huishouden een energietoeslag aan. De inwoner die de tweede energietoeslag aanvraagt krijgt dan een afwijzing. Van inwoners die langer moesten wachten op hun energietoeslag en deze in de tussentijd zelf een of meerdere keren hebben aangevraagd, kregen na toekenning van de eerste energietoeslag een afwijzing.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405