Gemeente Hoorn gaat waterflesjes uitdelen tijdens kermis vanwege verwachte hittegolf

9 augustus 2022 15:06
Bron: Tom de Vos

Vanwege het verwachte warme weer delen medewerkers van de gemeente de aankomende dagen waterflesjes uit aan de bezoekers van de kermis. Er komen drie uitdeelpunten, verspreid over het terrein.

Nick Frey en Fatina van het Kaar (kermisteam)

Gister stak het kermisteam nog de koppen bij elkaar. Ook werd er contact gelegd met de gemeente waar Fatina zelf ook werkzaam is. “Wat dat betreft zijn er dus korte lijntjes. We denken dat dat wel moet lukken in slechts een paar uur”, vertelde teamlid Fatina van het Kaar al eerder aan NH Nieuws. De gemeente geeft nu gehoor: er komen drie uitdeelpunten, verspreid over het terrein. Op donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus kunnen kermisgangers tussen 14.00 en 17.00 uur water halen bij één van de uitdeelpunten.

Ook werd er gekeken of er sproeiers op verschillende punten konden worden neergezet. Dat is van de baan, omdat Nederland momenteel kampt met een watertekort.

Waarschuwen

Vooraf worden kermisgangers via social media gewaarschuwd om genoeg te drinken en het felle zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Bezoekers worden op de kermis niet aangesproken, aldus Van het Kaar. “In voorgaande jaren hebben we tijdens de kermis ook vaker gezien dat het erg warm was. Mensen weten wat ze kunnen verwachten. Sinds de start van de kermis hebben we gezien dat het de hele dag al druk is geweest. Bij echt warm weer kiezen bezoekers er vaker voor om het overdag rustiger aan te doen. Dan komen ’s avonds meer mensen naar de binnenstad.”

Vanmiddag was de prikkelarme kermis. Die werd voor de zesde keer georganiseerd voor bezoekers die niet tegen de felle lampen van de attracties kunnen. Ook draaiden de attracties niet op volle snelheid en werd het volume van de muziek ietsjes teruggeschroefd.

Morgen staat de familiedag op het programma, met aansluitend de vrouwenavond.

De kermis van Hoorn is sinds zaterdag in volle gang. Zo’n 67 attracties en kramen staan opgesteld door de straten van de binnenstad. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405