Gemeente Koggenland kent grootste snelheidsduivels van heel Nederland

14 juni 2022 13:25

In de gemeente Koggenland werd in het afgelopen jaar gemiddeld het hardst gereden door Nederlanders die een bekeuring kregen, blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Enkhuizen telt met vier geregistreerde boetes het minste aantal snelheidsovertreders van Nederland.

In de provincie waren het afgelopen jaar 1.028.000 geregistreerde snelheidsovertredingen. In totaal werden 14.300 boetes uitgedeeld in West-Friesland, wat neerkomt op bijna 40 snelheidsbekeuringen per dag. De gemeente Hoorn had met 8.332 gemeten snelheidsovertredingen het hoogste aantal van West-Friesland.

In de gemeente Koggenland werd in het afgelopen jaar gemiddeld het hardst gereden, blijkt uit de cijfers. In totaal werden 430 snelheidsovertredingen gemeten waarbij gemiddeld 22,7 kilometer per uur te hard werd gereden. Daarmee is Koggenland niet alleen koploper in Noord-Holland, maar ook in de rest van het land.

In Velsen en Wormerland werd gemiddeld iets meer dan elf kilometer per uur te snel gereden. Op landelijk niveau lag het gemiddelde op acht kilometer per uur te hard.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405