Gemeente Koggenland wil Korte Metten maken met hoge energierekeningen voor inwoners

28 november 2022 14:52
Door Nico Heij

Gemeente Koggenland wil Korte Metten maken met de hoge energierekeningen voor inwoners. Beluister het interview met wethouder Rosalien van Dolder.

De gemeente Koggenland is een campagne gestart om inwoners te helpen met het omlaag brengen van hun energierekening. Een website en bezoek aan huis door de gemeente moet hieraan bijdragen.

“Als gemeente kunnen we het niet verkroppen, dat mensen thuis in de kou zitten, omdat ze hun energierekening niet kunnen betalen”, aldus initiatiefneemster wethouder Rosalien van Dolder. In de sociale huurwoningen zijn al maatregelen genomen. Dit wil de gemeente verder uitrollen, onder andere naar de koopwoningen. Ze wil bij de mensen thuis komen om maatregelen te treffen en voorlichting geven over subsidiemogelijkheden. Op andere fronten is de gemeente ook actief. Zo heeft ze agrariërs geholpen met kleine boerderijmolens en fondsen ingesteld voor verenigingen voor structurele maatregelen om energie te besparen.

De website Duurzaamkoggenland.nl en een huis aan huis folder met antwoordkaart moeten hiertoe bijdragen.

Parallel met de campagne Korte Metten loopt het project Mijn Buurtje, om verbinding tussen mensen in buurten tot stand te brengen, zodat zij elkaar kunnen ondersteunen op verschillende gebieden.

Uitzending – 26 november 2022

Rosalien vertelt over de initiatieven, die de gemeente Koggenland neemt om mensen te ondersteunen.

Gemeente Koggenland wil Korte Metten maken met hoge energierekeningen voor inwoners

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844