Gemeente Medemblik bereidt zich voor op ‘paspoortpiek’

4 maart 2024 07:05
Bron: NH Media

Vakantieplannen over de grens? Houd maar alvast rekening met langere wachttijden voor een paspoort of identiteitskaart. De gemeente Medemblik zet zich schrap voor een golf aan aanvragen en waarschuwt nu al voor diegene van wie dit jaar het paspoort verloopt: maak op tijd een afspraak!

Paspoort

Met een publiekscampagne probeert de gemeente Medemblikkers te attenderen op de ‘paspoortpiek’. Dit gebeurt onder meer via online advertenties op sociale media, buitenreclame en bewonersbrieven. De boodschap luidt dan ook: maak op tijd een afspraak zodat je niet zonder paspoort of ID-bewijs komt te zitten, met een gemiste vakantie tot gevolg. “Maar ook voor diploma’s en koopaktes is een geldig identiteitsbewijs nodig”, aldus een woordvoerder.

Om iedereen op tijd te kunnen helpen, is het aantal balies uitgebreid en is het gemeentehuis ook op dinsdagavond tot 20.00 uur geopend.

Met gerust hart op vakantie

Burgemeester Michiel Pijl legt uit: “Met deze campagne en de extra inzet op onze dienstverlening, willen we onze inwoners ondersteunen in de paspoortpiek. Door tijdig het paspoort of ID-bewijs te verlengen, kunnen mensen met een gerust hart op vakantie of op (werk)reis.”

Campagne om bewoners te attenderen op ‘paspoortpiek’

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844