Gemeente Opmeer uitgeroepen tot toplocatie voor industrie mkb-bedrijven

16 december 2022 09:00
Opmeer

De gemeente Opmeer is volgens een onderzoek van Elsevier Weekblad en Bureau Louter een toplocatie voor industrie mkb-bedrijven. In het onderzoek zijn de economische prestaties van gemeentes beoordeeld. Wethouder Economische Zaken Vincent Buis: β€œHet midden- en kleinbedrijf is de drijvende kracht van onze economie. Zij zorgen voor werkgelegenheid en zijn onmisbaar voor de leefbaarheid in onze gemeenschap. Ik ben blij dat de gemeente daar een steentje aan kan bijdragen door te zorgen voor een goed ondernemersklimaat.”

Het onderzoek van Elseviers Weekblad richtte zich op het aantal arbeidsplaatsen per duizend inwoners in relatie tot de beroepsbevolking, het aantal startups per duizend inwoners en de toegevoegde waarde van de bedrijven en instellingen per duizend inwoners. Gemeente Opmeer herbergt opvallend veel innovatieve bedrijven die nationaal en internationaal een high-end markt bedienen. Het arbeidsethos in de gemeente, de samenwerkingsgezindheid en beschikbare faciliteiten zouden hieraan ten grondslag liggen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman – De Maandagavond Show
19:00 – 21:00 uur

WEEFF TV