Gemeente Stede Broec trapt de actie “Drop je knife hier” af

10 oktober 2022 20:06

De deur van jongerencentrum Inventas in Grootebroek staat wagenwijd open. Bij binnenkomst is het niet te missen. Een hele grote zwarte rolcontainer met een hangslot eraan. Een grote poster aan de voorkant verklapt waarvoor hij er staat. “Drop je knife hier”.

De regionale actie om anoniem je steekwapen in te leveren is begonnen. De aftrap was voor de gemeente Stede Broec. Een boa begeleid de mensen bij het inleveren van hun wapen. “Maar je kunt het helemaal anoniem zelf doen”, vertelt hij. “Je loopt naar binnen, je gooit je steekwapen in de container en je loopt weer weg”.

De regionale actie van 10 tot 14 oktober is nodig. Vorig jaar werden er 43 steekwapens ingeleverd, vertelt de boa. “We bieden mensen een kans om anoniem hun steek- of stomp wapen in te leveren. We vragen niets en je hoeft ons ook niets te vertellen”.

De dienstdoende boa maakt zich wel zorgen. “Steekwapens kun je gewoon via goedkope buitenlandse website bestellen, hier zou eerst wat aan gedaan moeten worden”. Ook vertelt hij dat de laatste tijd meer incidenten zijn met jongeren en jeugd met steekwapens. “Dit komt vooral door groepsdruk. De actie is naar vele scholen en gemeente instanties gepubliceerd om er veel hoorbaarheid aan te geven.

De hele week kun je je wapen nog inleveren. Kijk op stedebroec.nl/wapens voor een overzicht. Zo kun je de komende dagen je wapen nog inleveren in Hoogkarspel en Venhuizen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405