Gemeente stelt studieplekken beschikbaar, maar jongeren blijven weg

25 mei 2021 16:00

Na gesprekken met jongeren besloot de gemeente Koggenland om studieplekken beschikbaar te stellen in het sportcafé in De Goorn. Sinds vorige week zijn er tien plekken in gebruik, maar vooralsnog loopt het allesbehalve storm. Vorige week kwamen er in totaal twee scholieren en voor deze week zijn er nog geen aanmeldingen.

Vorige maand gingen vier jongeren uit Koggenland op gesprek bij burgemeester Bonsen. Uit die gesprekken kwam naar voren dat jongeren in deze coronatijd behoefte hebben aan een plek om rustig te kunnen studeren. Sommigen gaven aan dat ze zich thuis lastig konden concentreren. 

Sinds vorige week zijn de studieplekken in gebruik genomen, en kunnen scholieren iedere werkdag terecht tussen 8.30 uur en 11.45 uur, en van 12.30 uur tot 15.45 uur. Zij moeten zich echter wel van tevoren aanmelden.

Lastig te zeggen

Vooralsnog zijn er pas twee scholieren komen opdagen. Esther Koning, communicatieadviseur bij de gemeente, vindt het lastig te zeggen waarom jongeren zo weinig gebruik maken van de studieplekken. “Een reden zou kunnen zijn dat het onderwijs weer langzaam opengaat of wij moeten deze mogelijkheid beter onder de aandacht zien te krijgen”, vertelt Koning. “De komende week zullen we bekijken waar het aan ligt.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844