Gemeente tekortgeschoten bij aanbesteding viskiosk Hoornse haven

24 oktober 2022 23:46
Viskiosk

Uit onafhankelijk onderzoek naar de aanbesteding van de viskiosk in de Hoornse haven blijkt dat de gemeente tekort is geschoten bij belangrijke beginselen met betrekking tot behoorlijk openbaar bestuur. Dit concludeert Menno Jas, fractievoorzitter van De Realistische Partij.

“Het bleek een unicum te zijn dat de raad zelf besloot een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren”, laat Jas tevens in zijn reactie weten. “In de conclusie van het onderzoek is te lezen dat in het voortraject dingen fout zijn gegaan. Ook staat er dat er niet rechtmatig gehandeld is door de gemeente en dat er factoren zijn geweest die de raad belemmerd hebben in haar controlerende taak.”

Donderdag 27 oktober vindt er een openbare informatiebijeenkomst plaats over het onderzoek. Ook volgt er nog een commissie- en raadsvergadering waar de conclusies zullen worden behandeld. Volgens Menno Jas zal pas na deze bijeenkomsten duidelijk worden of er mogelijke politieke consequenties verbonden zullen worden aan het onderzoek.

Uitzending – 22 oktober 2022

Uit onafhankelijk onderzoek naar de aanbesteding van de viskiosk in de Hoornse haven blijkt dat de gemeente tekort is geschoten bij belangrijke beginselen met betrekking tot behoorlijk openbaar bestuur. Dit concludeert Menno Jas, fractievoorzitter van De Realistische Partij. Beluister hier het gesprek terug.

College te kort geschoten bij aanbesteding viskiosk Hoornse haven

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405