Gemeenteraad Medemblik stemt voor RES, zwembadmotie doorgeschoven

21 mei 2021 08:06

De Gemeenteraad van Medemblik heeft donderdagavond voor de de Regionale Energiestrategie gestemd. Unaniem was dit besluit niet. Hart voor Medemblik diende in totaal negen moties in en stemde uiteindelijk tegen het plan. Door de vele moties rondom de RES, werd er niet gestemd over zwembad de Zeehoek

Als eerste West-Friese gemeente stemde Medemblik donderdagavond over de Regionale Energiestrategie (RES). In de Regionale Energiestrategie (RES) staat onder meer hoe West-Friesland energieneutraal wordt door middel van zonneparken en windmolens. Daarvoor is een voorstel gedaan in de vorm van RES 1.0.

Fractievoorzitter Tjeu Berlijn van Hart voor Medemblik diende negen moties in. Die moties werden allemaal verworpen en met 24 stemmen voor en vier tegen werd het RES-raadsvoorstel ruimschoots aangenomen. Alleen Hart voor Medemblik, de ChristenUnie en Betrouwbaar Actief Menselijk Medemblik stemden tegen.

Zwembadmotie uitgesteld

Door de vele tijd, die werd besteed aan de moties over de RES, bleef er bijna geen tijd over voor andere onderwerpen. De motie over de toekomst van zwembad de Zeehoek is doorgeschoven naar de volgende raadsvergadering. Deze wordt gehouden op donderdag 3 juni.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844