Generatie op generatie: 61e editie van Tuinfeest Spierdijk

16 juni 2023 06:16
Door Bas Koppes
Bron: Tuinfeest Spierdijk

Een van de ‘langst draaiende evenementen in de de omgeving’ in Spierdijk vindt aankomend weekend plaatst. De 61e editie van het Tuinfeest Spierdijk wordt dit jaar groter dan voorgaande edities, vertelt voorzitter Sem Feld.

Het Tuinfeest op de Noordspierdijkerweg wordt georganiseerd door een vereniging bestaande uit bijna 90 jonge vrijwilligers uit Spierdijk. De vrijwilligers spelen een essentiële rol, aangezien de opbouw van het evenement al vier weken van tevoren begint. “Wij bouwen elke avond van 19.00 uur tot 21.30 uur en sluiten dan af met een borreltje.”

Winst naar vrijwilligers

De organisatie van het feest gaat van generatie op generatie. “Mijn vader en moeder hebben er vroeger ook bij gezeten”, vertelt Feld. Hij hoopt dat het Tuinfeest winst gaat opleveren en dat dit volledig ten goede komt aan de vrijwilligers. “Met de winst gaan wij samen met alle leden van de vereniging leuke uitjes doen.”

Het is de organisatie de afgelopen drie jaar gelukt om het feest uit te verkopen. “In overleg met de gemeente mogen we daarom dit jaar 1250 mensen ontvangen.” Dit aantal is 250 meer dan tijdens voorgaande edities. Niet alleen Spierdijkers komen af op het festival, maar jongeren uit heel de regio. “Ook uit Schagen en omgeving.”

Tuinfeest Spierdijk is op vrijdag- en zaterdagavond. Met op vrijdag de band Dis Band Live en op zaterdag onder meer een optreden van The Party Squad en Adrian Noble.

Bekijk hieronder het interview met Sem Feld.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844