Geslaagde terrasmarathon in Lutjebroeker café: “Fijn om blije gezichten te zien”

29 mei 2021 20:00

Bij het Lutjerbroeker café de Paus konden honderd mensen vandaag meedoen aan de terrasmarathon: van 6.00 uur tot 20.00 uur. “Bijna iedereen heeft het volgehouden, enkelen taaiden uiteindelijk toch af”, vertelt John Kok na afloop. 

Voor de deelnemers was een arrangement geregeld met drie maaltijden. “Het was heel erg gezellig, het kwam fantastisch uit met het weer. De dag begon wat kouder, maar gelukkig werd het vanmiddag ook zonnig. De zonnebrand kwam er zelfs nog aan te pas”, zag John.

Velen ging wel verstandig om met het drinken, merkte John. “Bij de kermis maakt het niet uit, maar je zag mensen wel nadenken over wat ze dronken. Sommigen begonnen rustig met cola, zodat ze langer door konden vandaag.” 

Blije gezichten

John was gedurende de dag druk bezig, maar kon ook genieten. “We hadden een groot team met wisselingen door de dag heen. Ik merkte wel dat ze er blij van werden om te kunnen werken. De mensen met blije gezichten hadden zij ook gemist.”

De echte diehards die de marathon voltooiden, kregen een medaille voor hun inspanning. NH Nieuws maakte eerder vandaag onderstaande reportage.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405