Gesloten buitenzwembad toch weer open door verrassend warme weer

6 september 2023 19:31
Bron: Michiel Baas

Na een paar regenachtige, frisse weken is de zomer plotseling weer helemaal terug. Verrassend, ook voor de mensen van buitenzwembad De Wijzend in Zwaag. Officieel was afgelopen zondag de laatste dag dat het buitenbad geopend was. Maar vanwege het heerlijke weer besloot het zwembad zijn deuren vandaag nog een laatste keer te openen. “We hopen dat we het zo nog een beetje goed kunnen maken voor de mensen”, zegt Tiffany McClymont, teamleider bij De Wijzend.  

Het seizoen van zwembad De Wijzend in Zwaag werd afgelopen zondag officieel afgesloten met de jaarlijkse hondenplons. “We hebben het water weer heel goed schoongemaakt, dus iedereen kan prima komen zwemmen”, zegt teamleider Tiffany McClymont. 

Voordat het zwembad zijn deuren opende, stond er al een rij mensen voor de ingang. Zo’n 40 minuten na de opening van het zwembad, zijn er ongeveer 350 mensen binnen aan het zwemmen. “Het belooft veel goeds voor de aankomende dagen als ik de rijen zo zie”, aldus McClymont. “Met honderd man zijn we al uit de kosten”, vult Jakko Jan Leeuwangh, locatiemanager van De Wijzend, aan.

Tekst gaat verder onder de foto.

Flinke rijen voor de Wijzend

Via de Facebook-pagina van De Wijzend werd er massaal gereageerd op een bericht over de heropening. “Normaal gesproken hebben we zo’n vier likes op een bericht, nu waren het er meer dan honderd”, lacht McClymont. “We wisten hierdoor niet goed wat we konden verwachten, hoeveel mensen er kwamen.”

McClymont: “De zomer is niet zo goed voor ons geweest in vergelijking met andere jaren.” Alleen in juni was het mooi weer. “De andere zomermaanden lag er soms maar één iemand in het zwembad”, zegt ze. De Wijzend is deze week nog geopend voor de vaste gasten, maar ook voor dagjesmensen die een frisse duik willen nemen.  

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844