Gestaakt duel Hovocubo moet woensdag in Zeist zonder publiek uitgespeeld

12 juni 2023 18:11
Hovocubo
Bron: Hovocubo

De zaalvoetballers van Hovocubo maken woensdagavond de gisteren gestaakte wedstrijd in de halve finale van de play-offs af. Dat gebeurt zonder publiek op de KNVB Campus in Zeist. Het duel in Zwaag werd met nog ruim vijf minuten op de klok gestaakt, omdat supporters flesjes op het veld gooiden.   

Hovocubo-trainer Sander van Dijk mag niet bij het uitspelen aanwezig zijn. Hij werd bij het opstootje dat voorafging aan het staken door de scheidsrechter weggestuurd. Ook een speler van Tigers Roermond is om die reden niet welkom in de zaal. Van beide clubs mogen maximaal twee bestuursleden komen. Verder mag er geen publiek aanwezig zijn.

Snel uitspelen

De KNVB wil dat het duel zo snel mogelijk wordt uitgespeeld, omdat komende vrijdag de eerste wedstrijd in de finale om de landstitel op het programma staat. Regerend landskampioen Hovocubo verdedigt een 2-0 voorsprong en is bij winst zeker van plaatsing voor die finale. De andere finalist is FC Eindhoven dat in de halve finale het Amsterdamse Lebo uitschakelde.

De aanklager van de KNVB stelt naar aanleiding van de gebeurtenissen een onderzoek in, maar de uitkomst daarvan kan enige weken duren. Of daar verder nog straffen of schorsingen volgen, is nu niet duidelijk. 

In onderstaande video zie je rond 1 uur 39 minuten het moment van staken.

Meer nieuws uit West-Friesland?
馃挰 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
馃摪 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
馃敂 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
馃摟 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405