Gevarieerd jaarboek Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud is verschenen

9 november 2022 09:00
Aris van Ammers en Pietertje Portegies
Bron: Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud

Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud heeft gisteren haar zeventiende jaarboek ‘Rondom de Leeuw’ gepresenteerd in ‘Het Streekpunt’ in Hoogkarspel haar zeventiende jaarboek. De redactie is er in geslaagd een grote verscheidenheid aan onderwerpen te bundelen. In totaal valt er langs zo’n vierduizend jaar Westfriese geschiedenis te bladeren.komt langs.

Nico Bregman besluit zijn reeks van tien delen over de Hoogkarspelcultuur (Bronstijd). Van latere tijd zijn onder andere de agrarische cultuur vanaf de 14e eeuw, de Slag bij de Ouwedik in 1426, opgravingen uit de 16e eeuw, een dolle predikant in 1700, de post en telefonie in Westwoud, de Tweede Wereldoorlog, een halve eeuw Woelwaters en de kroniek 2021.

Na de vele generaties schilders van Bakker, Klaver en Koomen is er nu aandacht voor schildersbedrijf Van Ammers uit Westwoud. En voor dokters in Westwoud, sporters uit Hoogkarspel, een kolenboer, een onderwijzeres, hooistekers en kruideniers, om maar wat te noemen. Daarnaast kregen onder meer de bijzondere Cees de Boer uit Westwoud en dé koster van Hoogkarspel, Simon Heilig, een plekje in het jaarboek.

Foto: Aris van Ammers en Pietertje Portegies op de hondenkar. Op de achtergrond zien we Jan Dol en zijn moeder Sijt Gierling van café De Rustende Landman van de Ouwedik. De foto heeft destijds levensgroot gehangen op de Wereld-EXPO in België.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405