Gezondheidscentrum in Enkhuizen korte tijd ontruimd, rookontwikkeling op begane grond

8 februari 2023 10:35
Bron: Maarten Edelenbosch

Het gezondheidscentrum aan de Molenweg in Enkhuizen is vanmorgen enige tijd ontruimd door de hulpdiensten. Op de begane grond was sprake van rookontwikkeling. Volgens mondhygiëniste Nora Metten was de situatie snel onder controle en is inmiddels iedereen teruggekeerd in het pand.

Verschillende brandweerwagens, waaronder een hoogwerker, rukten vanmorgen uit naar Enkhuizen. Ook de politie werd hierbij betrokken, en zorgde ervoor dat de Westerstraat werd afgesloten.

Dakbedekking

De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord meldt dat er geen informatie over het voorval bij hen bekend is, omdat het niet om een calamiteit gaat. Nora Metten, van de mondhygiënistenpraktijk in het centrum, kan echter meer vertellen.

Zij laat weten dat er een lekkage op de eerste etage van het gezondheidscentrum is. De dakbedekking van het centrum wordt vervangen. Maar door de werkzaamheden kwam er lucht, dat normaal gesproken naar buiten wordt vervoerd, naar binnen en zorgde voor rookontwikkeling op de begane grond. “Het pand is daarom even ontruimd geweest”, licht ze toe aan WEEFF. “Maar inmiddels is iedereen weer terug en aan het werk. Uiteindelijk hebben ze het snel kunnen oplossen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405