GGD Hollands Noorden gaat niet met prikbussen vaccineren bij middelbare scholen

20 augustus 2021 10:00

GGD Hollands Noorden gaat geen prikbussen inzetten voor het voortgezet onderwijs. In de regio gaat het gerucht rond dat de GGD met ingang van het nieuwe schooljaar met prikbussen bij middelbare scholen gaat staan. Volgens Harry Katstra, woordvoerder van GGD Hollands Noorden, is dit onjuist. “Er worden géén corona-prikbussen ingezet voor het voortgezet onderwijs.”

Eerder heeft de GGD aangegeven breder te willen kijken naar hoe bepaalde doelgroepen ervoor staan wat betreft vaccinatie. Daarbij is gekeken naar doelgroepen, zoals bijvoorbeeld arbeidsmigranten en prostituees.

Jongeren zijn daarbij ook genoemd, maar nooit dat prikbussen ingezet zouden worden voor het voortgezet onderwijs. “Het is een eigen leven gaan leiden en mensen bellen ons ongerust op”, zegt Katstra.

Géén plannen

Katstra:  “Vaccinaties voor alle inwoners van de regio worden op dit moment uitsluitend gegeven op de bestaande locaties. Dat kan op afspraak, maar ook op basis van vrije inloop. Prikbussen worden door GGD Hollands Noorden niet ingezet. Ook zijn voor het voortgezet onderwijs géén andere plannen om op scholen te vaccineren. Mogelijk komen op termijn wel vaccinatiemogelijkheden op plekken waar de vaccinatiegraad minder hoog is, maar scholen vallen daar niet onder.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405